Virgin Remy кератинови кичури

Всичко, което трябва да знаете, на едно място

кератинови-кичури-от-естествена-коса

Кератиновите кичури от естествена коса са се доказали като една от най-добрите идеи, когато става въпрос за стайлинг. Те са универсални, стилни и елегантно се сливат с истинската ви коса – три неща, които жените обожаваме в тях!

Въпреки това днес все още има хора, които смятат, че да имаш удължаване на косата, което е професионално направено, достъпно и трайно е просто мечта! Честно казано, това е далеч от истината!

Ако искате страхотни кичури за удължаване, които ви подхождат идеално, трябва само да опитате един от най-популярните методи за удължаване на косата. Кой ли е той? Познахте! Именно, кератиновите кичури от естествена Virgin Remy коса.

Кои са предимствата на естествената Virgin Remy коса?

  1. Всеки сноп коса (средно около 100 грама) е от различен човек;
  2. Изключително еластична и здрава;
  3. Всички кутикули са запазени;
  4. Двойно тресирана;
  5. Запазена единна посока на растеж;
  6. Необработвана по никакъв начин;
  7. Може да бъде третирана (изправяна, накъдряна, боядисвана);
  8. Може да бъде използвана над една година и през цялото време да изглежда прекрасно;

Колко точно кератинови кичури ми трябват?

В зависимост от размера на главата и плътността на собствената ви коса, към която се прикрепват, поставянето на кичурите може да отнеме между 100 и 450 грама коса. Средно се поставят около 250 кичура или 250 грама.

Въпреки огромната им популярност в последно време, кератиновите кичури всъщност се използват от десетилетия от опитните стилисти. Клиентите също са влюбени в този метод и в страхотните му резултати.

Когато отидете да ви поставят кератинови кичури, можете да бъдете спокойни, че резултатът от тях ще бъде невероятен, особено ако косата, която сте закупили е висококачествена Virgin Remy коса.

кератинови-кичури-от-естествена-коса-1 (2)

Защо се наричат кератинови кичури?

Наричат се така, понеже кератиновият връх в основата на удължаващите нишки е мястото, където се случва магията. Тази кератиновата връзка се използва за дълготрайно и устойчиво сливане на кичурите с естествената коса. Това става чрез стопяване на кератина по върха, който първоначално е твърд. Стилистът взема участък от косата на клиента, който е сходен по размер с ширината на кичура. С помощта на специален горещ инструмент разтопява кератиновия връх и бързо го поставя върху косата. След това използва ръцете си за ръчно оформяне на разтопената връзка. Когато се охлади, връзката е твърда и трайна.

Препоръчваме Ви използването само на кератинови кичури с висококачествен италиански кератин.    *Внимание: Използването на други видове нискокачествен кератин, може да доведе до значителен дискомфорт, особено ако броят им е по-голям.

Как се поставят кичурите?

Правилният начин за прикрепването им към косата ви е ред по ред като се започва първо от тила и се придвижва нагоре към темето и отстрани на главата. Горните слоеве на косата се оставят недокоснати, тъй като е важно те да попаднат над долните слоеве, за да скрият кератиновите връзки. В края на поставянето, стилистът продължава по-нататъшното смесване на косата, така че да изглеждат точно като истинските коси на клиента. Това може да включва кърлинг или плоско гладене и е индивидуално за всеки фризьор и клиент.

Тъй като този метод се извършва с помощта на топлина, мнозина го наричат „горещ метод“. Той е традиционен, ефективен и не отнема много време (между 1 и 3 часа в зависимост от броя на кичурите). Има и друг, „студен метод“, който е малко по-съвременен и модерен. Той се извършва посредством лазерна технология за сливане на кичурите върху вашата естествена коса. Някои клиенти предпочитат горещия метод, докато други защитават студения метод, но на практика това до голяма степен зависи от вашия тип коса. Фините, копринени кичури се справят добре със студения метод, докато по-дебелите кичури коса са идеални за горещия метод. Да имаш два метода е предимство, тъй като гарантира, че ще намериш този, който ти е най-подходящ.

Трайност на кератиновите кичури

Удължаване направено с висококачествена девствена коса (Virgin Remy) може да издържи 12 – 18 месеца при правилна грижа и поддръжка. Това определено е страхотна новина за всеки, който се пита дали кичурите от естествена коса си заслужават.

Що се отнася до безопасността, кичурите не нанасят щети нито на косата, нито на скалпа, ако са добре поддържани и професионално поставени. Независимо дали вашият стилист използва горещия метод или студения метод на поставяне, здравето на косата ви е защитено по всякакъв начин.

И накрая най-доброто от всичко, кичурите са реалистични и стоят като естествената ви коса. Те са чудесни за ежедневен, както и за разнообразие от стилове и могат да бъдат оформени така, че да отговарят на всеки дрес код. Например, ако все още посещавате училище или работите в консервативна офисна среда, екстеншъните не изпъкват повече, отколкото би трябвало. Те обаче със сигурност могат да бъдат изтъкнати, ако имате специално събитие, на което да присъствате, като рожден ден, сватба, абитуриентски бал или по друг повод. Кератиновите кичури осигуряват дължина и обем, като ви дават много повече стилове, от които да избирате!

кератинови-кичури-от-естествена-коса-4

Поддръжка

Кератиновите коси не са трудни за поддръжка. Има няколко стъпки от решаващо значение, които вашият стилист ще ви обясни след поставянето. Като цяло кичурите се третират както и естествената ви коса, но предвид естеството на кератиновата връзка, има няколко изключения. Ето какво трябва да знаете:

    1. Миенето на косата твърде често може да доведе до изплъзване на връзките от косата ви, затова гледайте да ограничите миенето на косата до 2-3 пъти седмично. Миенето всеки ден е категорично не.

    2. Плуването трябва да се извършва пестеливо. Хлорът и солта във водата могат да разхлабят вашите кератинови връзки и да причинят загуба на някои от кичурите.

    3. Мазните, кремообразни продукти не са ваш приятел, понеже могат да направят вашите корени прекалено хлъзгави, което може да доведе до изплъзване на кератиновите връзки.

    4. Използвайте само специална четка за кичурите си.

    5. Задължително се прави поддръжка на всеки три до пет месеца. Докато имате кичури, косата ви ще расте и поради тази причина е важно от време на време да посещавате салона на вашия стилист, за да премахнете всички връзки, които са се изплъзнали, и да ги поставите по-близо до скалпа.

Няма съмнение, че кичурите са чудесен метод за удължаване на косата, но поради някои условия за поддръжка, както и високите разходи в някои салони, много клиенти смятат, че това може да бъде малко притеснително. Също така, времето за поставяне варира от 1 до 3 часа, което може да бъде проблем за някои. Разбира се, мнозина смятат, че предимствата на кичурите са далеч повече от жертвите, направени за постигане на такъв красив ефект.

Премахването на разширения е просто, тъй като се използва специално средство за отстраняване на връзките. Това е разтвор на алкохолна основа, който разгражда кератина, така че връзките се разхлабват, без да увреждат косъма. След няколко секунди връзката се прекъсва и кичурът пада. 

Ако все още не сте опитвали кератинови кичури, не се колебайте повече! Разгледайте нашия магазин. Ние сме сигурни, че няма да съжалявате купувайки от нашите висококачествени Руски и Индийски Virgin Remy коси.

кератинови-кичури-от-естествена-коса-1-

Какви са предимствата да имате кератинови кичури от естествена коса?

Често големите салони имат поне един или двама стилисти, които са се специализирали в поставянето на кичури от естествена коса. Поради тази причина можете да сте сигурни, че в края на инсталацията ще бъдете доволни и че посещението в салона определено няма да е за сметка на здравето на косата ви. Но за да сте сигурни, не се страхувайте първо да попитате стилистите си колко тренировки са имали за прилагане на кератинови кичури. Ако отговорът е под 10, може би е най-добре да намерите друг стилист с по-голям опит.

Благодарение на умелото поставяне и смесване, кератиновите кичури не си личат, когато се правят добре. Има няколко техники, които се различават леко в процеса на поставяне, но независимо коя е избрал вашият стилист, дори експерт трудно би познал коса с добавени кератинови кичури от естествена коса. Под всички тези слоеве коса върховете, които са оформени и прикрепени към корените ви, са напълно незабележими. Косата пада точно като вашата собствена и няма нужда да се притеснявате, че би изглеждала неестествено.