Каква е разликата между естествената коса и Virgin Remy?

Когато става дума за удължения за коса, много хора приемат, че всички типове са сравнително еднакви – естествена коса, Remy коса, non-Remy, девствена коса и т.н.

Всъщност между тях има много разлики.

Ако някога сте се чудили: Какво е Remy коса? Какво е девствената коса? Как можем да намерим разликата между тях? Коя да изберете? … вие сте на правилното място …

Основната разлика между човешката и реми косата е в кутикулите. Remy косата се счита за високо качество на човешка коса, което означава, че кутикулите на косата се запазват непокътнати и винаги вървят в една посока.

Сравнение между основните типове коса: Virgin Remy (девствена), Remy коса, Non-Remy коса:

Девствената коса (Virgin Remy) е химически необработена човешка коса, която се събира от един донор. Девствената коса не е била променяна от багрила, перми, избелвания или други третирания.

Remy Hair не винаги означава девствена коса, всъщност рядко означава това. Въпреки че двата термина се използват взаимозаменяемо, те са напълно различни по значение. И девствената коса, и Реми косата са 100% естествена човешка коса. Разликата е, че донорът на коса Remy е използвал боядисване, пермиране или избелване на косата си, докато донорът на девствена коса не е използвал никакви химически продукти. Друга разлика е, че Реми косата трябва да се пренарежда, а девствената коса винаги идва такава, каквато е.

Non-Remy косата, най-често срещаната на българския пазар, е много популярна и достъпна. Тази коса има смесени корени и върхове, така че всички косми да не се движат в една и съща посока. Този тип коса претърпява отстраняване на кутикулите и понякога на краищата на косата. Това намалява възможността за триене между кичурите и позволява косата да остане заплетена. Косата без реми е преминала химическа обработка.

Предимства на Реми косата

Терминът Remy се отнася до характеристиките на косата и метода, използван за производството на косата. Remy косата е най-популярният метод за удължаване на пазара поради качеството и цената.

Важно: Всички коси за удължаване са Remy по време на събирането, но някои компании в стремежа си да забързат производстово използват и допълнителна обработка, която съсипва кутикулата. За да прикрият това, покриват косата със силикон, за да изглежда мека и да има тъговски вид. Само след няколко измивания обаче, когато силиконът се изхаби, косата започва да се заплита и матира.

Какво представлява естествената коса за удължаване?

Естествената 100% човешка коса обикновено се събира от четки за коса и от такава, която е паднала на пода. Тя е в по-голямо предлагане и затова е много по-евтина от Remy косата. По-голямата част от човешките коси, продавани днес, не са Remy коса (non-Remy).

Поради метода на събиране, кутикулата за всеки кичур коса има тенденция да бъде във всички различни посоки. За да компенсира това, косата ще премине през процес, който понякога се нарича „киселинна баня“, за да се премахне напълно цялата кутикула. Това може да се равнява на около десет релаксатора подред.

След процеса на отстраняване на кутикулите, косата се потапя в силикон, за да се заблести и да се прикрият всички кутикули, които не са били отстранени в киселинната баня.

Силиконът придава тежест на косата и повишава продажната цена, тъй като косата се продава на тегло. На пръв поглед косата non-Remy ще изглежда копринена и блестяща.

След няколко шампоана, силиконовият слой ще започне да се отмива. Косата бавно ще стане по-скучна, чуплива и ще се заплита и матира много лесно. Този вид коса не се препоръчва за дългосрочно удължаване на косата поради очевидни причини.

Девствената коса е по-ценна и скъпа и е най-добрият продукт сред всички удължения на косата. Но и двете, девственa и реми, са гладки, здрави с перфектна форма и качество. И издържат дълго, ако се поддържат правилно.

По-голямата част от човешките коси, продавани днес, са не-Реми коса. кутикулата за всеки кичур коса има тенденция да бъде във всички различни посоки.

Дали да се сдобието с Virgin Remy или Remy коса, е най-добре да изберете според бюджета си.

Понякога просто искаме да изглеждаме малко по-бляскаво и няма нищо лошо в това.

Трябва да изместим старомодните възприятия за удълженията за косата от повърхностни, недостъпни и фалшиви – към такива, които не са нищо друго освен аксесоар, който ви помага да изглеждате и да се чувствате красиви. Инструмент, до който всеки може да има достъп. Не само знаменитости. Точно като грима. Точно като хубавите дрехи. Точно като тези сладки обувки. 😉

Без колебание разгледай нашия онлайн бутик за Remy коса!